Телефоните стават по-елегантни заради новия Qualcomm 5G чип

Второто поколение чип идва, а ние все още чакаме първото поколение смартфони от 5G.

Първите 5G телефони още не са достигнали пазара, но Qualcomm има нов процесор, готов за бъдещи устройства.

Компанията представи своя нов Snapdragon X55 5G модем, който може да работи на 2G, 3G и 4G мрежи, заедно с новите, свръхбързи 5G мрежи. 7-нанометровият многомодов процесор е вторият 5G чип, който Qualcomm е направил, но първият, който може да работи на множество мрежи. Той също така ще позволи на разработчиците на устройства да създават отключени 5G телефони, подобно на това, което се предлага с 4G LTE устройства.

Предшественикът на X55,  X50 , беше представен преди две години, но едва сега пробива път в мобилните устройства. Чипът се свързва само с 5G мрежи, което означава, че производителите на телефони също трябва да включват втори модем за 4G, 3G и 2G в своите устройства. X55 променя това, като позволява на компаниите да купят един чип за различните мрежи.

5G обещава значително да увеличи скоростта, покритието и отзивчивостта на безжичните мрежи. Тя може да се движи  между 10 и 100 пъти по-бързо от типичната ви клетъчна връзка днес и дори по-бързо от всичко, което можете да получите с физически оптичен кабел, който влиза във вашия дом. Също така ще увеличи скоростта на свързване на устройството с мрежата с бързи скорости от една милисекунда, за да започне изтеглянето или качването.

Експертите очакват технологията да промени начина, по който живеем и дори да създаваме нови индустрии, тъй като 4G LTE дава възможност за нарастване на приложения като Uber, Instagram и Airbnb.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks