iPhone-ът ми се заключи! Ами сега?

Заключването на телефона ви има за цел да предпази съобщенията, снимките и банковите приложения от нежелани посетители, но същите мерки за сигурност понякога могат да блокират собствения ви телефон. Не се паникьосвайте, защото има начини да си възвърнете достъпа. Ето какво трябва да направите.

Лошата новина: изтрийте всичко в телефона

Няма магическа комбинация, за да се върнете обратно или да нулирате таймера, докато не опитате отново паролата. За съжаление, без помощта на специализирана софтуер, единственият начин да си върнете контрола на устройството е да изтриете всичко и да започнете от първоначалните фабрични настройки. Телефонът ви ще се върне в състоянието, в което е бил, когато сте го купили.

Да, можете да намерите онлайн ръководства, показващи как да влезете в заключен телефон, но внимавайте за тях – те обикновено се отнасят за по-стари версии на Android или iOS, отнасящи се до вратички, които след това са били премахнати. Не им се доверявайте.

Надяваме се, че сте запазили скорошно резервно копие на устройството или в профила ви в Google или Apple.

Повечето телефони правят това автоматично, а отделни приложения, като Notes и Photos (iOS) или Doc и Google Photos (Android), се синхронизират постоянно сами. Това означава, че възстановяването на наистина важни неща ще включва само запомняне на паролата, когато преинсталирате тези приложения.

iPhone свържете към компютър с iTunes – ако нямате такъв, можете да отидете в Apple Store и да го използвате там.

Веднъж свързан, принудително рестартирайте iPhone. За iPhone 8 и X или по-късен натиснете и освободете Volume Up, след това натиснете и отпуснете Volume Down, след това задръжте Sleep / Wake докато телефонът сигнализира, че е в режим на възстановяване. За iPhone 7 натиснете и задръжте Sleep / Wake и Volume Down, докато го видите в режим на възстановяване. За iPhone 6 и по-ранни версии, задръжте бутона Home и Sleep / Wake. Компютърът ще ви попита дали искате да възстановите или актуализирате. Изберете Възстановяване.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks