Внимавайте с покупките по време на игра

Много от вас обичат игри, но купуват ъпгрейди и специални функции, за да направят нещата малко по-интересни, понякога прецакват бюджета без да се усетят.

Чувствали ли сте, че странното усещане в стомаха ви, когато осъзнаете колко много пари сте похарчили за покупки по време на игра?

Организация, наречена PEGI, казва, че опаковката на играта сега ще покаже предупредителна икона, за да сте сигурни, че вие ​​и родителите ви знаят, че играта, която купувате, предлага покупки по време на игра.

Предупреждението вече се показва на дигитални игри и ще започне да се появява по кутиите.

Какво представляват покупките по време на игра?

Това е, когато играчите харчат пари в реалния свят, за да купуват продукти или да получават точки в рамките на една игра.

Това също така включва неща като скинове (за промяна на външния вид на герой в играта) или кутии за плячката, където героят има шанс да спечели виртуален елемент.

Неотдавнашно проучване на клиентите, проведено от компанията Ipsos за световните пазарни проучвания, установи, че две пети от родителите казват, че детето харчи пари  по време на играта.

Има и опасения, че някои покупките по време на игра наистина се превръщат в хазарт, на който децата не трябва да бъдат изложени.

Така че целта на новата икона е да информира родителите, които не са наясно, че играта, която играе детето им, им позволява да използват истински пари, за да купуват виртуални предмети.

 

 

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks