Какво се случва, когато изтече абонаментът в Office 365?

Ако използвате облачния Office 365 на Microsoft във фирмата и абонаментът изтича, ето след колко време трябва да подновите абонамента или да архивирате данните си и да продължите напред.

Плащането на Office 365 на Microsoft е преди всичко абонамент. И подобно на други абонаменти, липсата на плащане не означава, че са ви отрязали.

Тъй като е по-евтино да се съхрани действащ абонат, отколкото да се направи нов като заместител, доставчиците ще продължат да полагат големи усилия, за да запазят клиентите си.

Когато фирмата пропусне плащане на Office 365 или отмени услугата, приложенията и данните не изчезват незабавно. Вместо това Microsoft минава през  триетапен процес, който постепенно намалява достъпа както на служителите, така и на администраторите, но месеци оставя вратата отворена за подновяване.

Това са етапите на разделянето на Office 365. И за добра мярка, ето как да спасим отменен абонамент и да се върнем към благините на Microsoft.

1-30 дни след приключване на абонамента: Изтекъл

Microsoft нарича първия етап „изтекъл“, но може също така да бъде наречен „гратисен период“, тъй като всичко работи така, сякаш плащанията на клиента остават актуални.

Потребителите имат нормален достъп до всички приложения и услуги на Office 365 съгласно плана на компанията. Вече инсталираните приложения могат да бъдат стартирани, няма да бъдат премахвани данни от сървърите на Microsoft  като имейл съобщения или файлове, съхранявани в OneDrive for Business  и допълнителни устройства могат да се добавят към устройствата на потребителя.

Администраторите имат достъп до всички функции от портала на административния център на Office 365, включително присвояване на лицензи на нови или съществуващи служители. Ако фирмата планира да напусне Office 365, данните могат да бъдат архивирани .

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks