Камери на самолетните седалки могат да са новия шпионин в небето

Ако се вярва на Елон Мъск, бъдещето на въздушния транспорт включва свръхбързи полети на Big F-king Rockets, които ни отвеждат от Лондон до Токио за 37 минути в комфорт, покрит с хром.

Но ние сме отвратителни чудовища и това не е бъдещето, което заслужаваме. Пътник на Singapore Airlines разкри през миналата седмица свое разтърсващо откритие..

Потребителят на Twitter Виталий Камлук сподели снимка на това, което е видял, а именно нещо, което досущ прилича на камера, монтирана директно под монитора за развлечения, на гърба на всяка седалка в самолета на Singapore Airlines.

Сингапурските авиолинии са отговорили, че това наистина е камера, вградена в седалката от оригиналните производители на оборудване на самолета, но заяви, че камерите са били деактивирани на самолета и компанията „няма планове да се разработят функции“, заради които да ги използват.

И мисля, че всички можем да се съгласим, ако камерата е вградена в устройство, тя винаги ще остане неизползвана, винаги ще остане сигурна и никога няма да бъде използвана за заснемане на кадри.

Което е добра новина, защото следващия път, когато изминавам 23-те часа, необходими, за да стигна от Сидни до буквално навсякъде, искам да бъда сигурен, че моя самолет не записва тъпото ми лице.

Откакто реактивният двигател направи революция в летенето през 60-те години, ни продадоха образ на пътуване по въздуха като високоплаващ свят на луксозно облечени жени в перли и близнаци, които унесено гледат през прозорците.

 

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks