Най-добрите компоненти за лаптопи днес

Светът на лаптопа се променя прекалено бързо. Новите процесори и графични процесори – да, мобилни дискретни графични процесори – създават ново поколение лаптопи, които са по-тънки, по-леки и по-бързи от всякога, дори и при лаптопи за игри. Имаме много новини от CES за споделяне, както и първите ревюта и първите няколко прегледа на най-новите мобилни компютри.

Първото голямо развитие идва от Intel, който още веднъж разшири 8-тото си поколение чипове Intel Core, за да създаде Whiskey Lake и Amber Lake . Да, това са все още 14nm процесори, но Intel обещава, че Whiskey Lake и Amber Lake ще доставят 10% подобрение на производителността в сравнение с най-новите чипове Kaby Lake-R 8th-gen. Освен това Intel твърди, че Whiskey Lake е наполовина по-бърз от чип от 7-то поколение Core. Току-що тествахме нашия първи лаптоп с Whiskey Lake, Huawei Matebook 13 , и с нетърпение очакваме да видим повече от тях скоро.

Второто голямо развитие идва от Nvidia, която обяви цялото семейство RTX графични процесори за лаптопи в CES. Прегледахме първата си, MSI GS75 , и с нетърпение очакваме да ви кажем повече за тази технология, тъй като получаваме повече единици.

Дори AMD има какво да каже. Компанията обяви първите си мобилни системи Ryzen в CES, въпреки че не сме сигурни кога ще видим първите (вероятно по-късно тази година). Това, което видяхме, бе Chromebook 14 на HP, един от първите компютри , задвижвани от AMD , които се надяваме да тестваме скоро.

 

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks