Нова актуализация на драйвера на Surface премахва Wi-Fi в някои системи

Изглежда, че проблемът се крие в новия драйвер „Marvell Semiconductor, Inc. – Net – 15.68.17013.110“. Той беше инсталиран на много машини, работещи с бета версията на Win10, 20H1 – и предизвика редица проблеми, сочи istinskiistorii.com.

Microsoft пусна голям брой актуализации на фърмуера / драйвера на Surface миналата седмица и оплакванията след инсталацията се увеличиха неимоверно. Един от потребителите споделя:

„Актуализирах драйвера на безжичната мрежа до „Marvell Semiconductor, Inc. – Net – 15.68.17013.110“ и след тази актуализация не мога да се свържа към 5GHz безжична връзка, мога да се свържа само до 2,4 GHz. Когато се опитвам да се свържа с 5GHz, той казва: „Не можете да се свържете с тази мрежа.“ Деинсталирането на драйвера на безжичната мрежа и рестартирането на устройството ми помогна да върна връзката от 5GHz обратно, но когато реших да опитам да инсталирам отново същия драйвер и да се опитам да се свържа отново с 5GHz, сценарият е същия“.

Разглеждайки актуализациите на фърмуера / драйвера на Surface, виждаме, че има нови драйвери „Marvell Semiconductor, Inc. – Net – 15.68.17013.110“ за:

  • Surface Pro (5-то поколение)
  • Surface Pro 6
  • Surface (1-во поколение)
  • Surface 2
  • Surface

Не е изненадващо, че  вече има онлайн доклади за проблеми за почти всички тези продукти на Surface. Няколко от докладите казват, че Wi-Fi се отказва изцяло и при 2.4GHz и 5GHz. Един доклад казва, че придружаващият Bluetooth драйвер, Marvell Semiconductor, Inc. – Bluetooth – 15.68.17013.110, също създава проблеми.

Това е странно, тъй като същият драйвер излезе на бета тестери в Win10 Insider Fast Ring (версия 20H1) 18936 преди почти месец.

Това, което бета тестовете показват, не е толкова положително. Виждат се два записа в центъра за обратна връзка за проблеми с Wi-Fi връзката с 15.68.17013.110, едната с пет актуализации, другата с 10. Microsoft, разбира се, казва: „Получихме тази обратна връзка.“ Но по някакъв начин избягва да поправи драйвера, преди да го пусне на всички настоящи собственици на Surface.

Изглежда, че е допусната грешка. Все още е ясно дали има модел, в който да не се проявява тази грешка.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks