Сгъваемият телефон вече не е фантастика (ВИДЕО)

Сгъваемият телефон вече е факт и скоро може да си го купите в България. Мнозина вече се докоснаха до новия 5G сгъваем смартфон на Huawei – Mate X. Това е новото попълнения на компанията, притежаващо уникален сгъваем дисплей.

Този модел бе презентиран съвсем наскоро и ясно се вижда как дисплеят се сгъва без усилие. На практика дисплеят покрива целия преден панел, независимо дали е разгънат или сгънат.

Никой не може да каже със сигурност кога телефонът ще се появи на българския пазар. Все още се водят преговор. Едно е сигурно – цената ще е впечатляващо висока. Все пак запознати твърдят, че това ще се случи не по-рано от месец август.

Когато устройството е сгънато има два eĸpaн: 6,6-инчoв c peзoлюция 2480×1148 пиĸceлa и 6,38-инчoв eĸpaн c peзoлюция 2480×892 пиĸceлa. В ocтaвeнoтo oтгope място сe намира ĸaмepaтa. Когато е разгънато, ce оформя eдин oбщ 8-инчoв диcплeй c peзoлюция 2480×2200 пиĸceлa.

И в двете позиции телефонът е достатъчно тънък: разгънат – 5.4 мм и сгънат – 11 мм. Телефонът ще се поддържа от 5G мрежите от най-ново поколение. Това става възможно заради сета, съставен от системата върху чипа Kirin 980 и модема Balong 5000.

Някои от нас вече ще си отдъхнат, че няма да им се налага да носят много мобилни устройства със себе си.

 

Вашият коментар