Сгъваемият телефон вече не е фантастика (ВИДЕО)

Сгъваемият телефон вече е факт и скоро може да си го купите в България. Мнозина вече се докоснаха до новия 5G сгъваем смартфон на Huawei – Mate X. Това е новото попълнения на компанията, притежаващо уникален сгъваем дисплей.

Този модел бе презентиран съвсем наскоро и ясно се вижда как дисплеят се сгъва без усилие. На практика дисплеят покрива целия преден панел, независимо дали е разгънат или сгънат.

Никой не може да каже със сигурност кога телефонът ще се появи на българския пазар. Все още се водят преговор. Едно е сигурно – цената ще е впечатляващо висока. Все пак запознати твърдят, че това ще се случи не по-рано от месец август.

Когато устройството е сгънато има два eĸpaн: 6,6-инчoв c peзoлюция 2480×1148 пиĸceлa и 6,38-инчoв eĸpaн c peзoлюция 2480×892 пиĸceлa. В ocтaвeнoтo oтгope място сe намира ĸaмepaтa. Когато е разгънато, ce оформя eдин oбщ 8-инчoв диcплeй c peзoлюция 2480×2200 пиĸceлa.

И в двете позиции телефонът е достатъчно тънък: разгънат – 5.4 мм и сгънат – 11 мм. Телефонът ще се поддържа от 5G мрежите от най-ново поколение. Това става възможно заради сета, съставен от системата върху чипа Kirin 980 и модема Balong 5000.

Някои от нас вече ще си отдъхнат, че няма да им се налага да носят много мобилни устройства със себе си.

 

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks