Спират поддръжката на Windows 7

Много хора в целия свят все още използват активно операционната система Windows 7. Голяма част от специализираните програми, с които се работи в различните бизнеси, институции и приложения, са съвместими само с тази операционна система, пише Актуално.

Преди дни се появи тревожна информация, че Microsoft ще спре да поддържа Windows 7. Обновяването на системата приключва на 14 януари 2020 г.

Очаква се на 17 април тази година всички, които все още използват Windows 7 да получат съобщение, което ги предупреждава за плановете на корпорацията. След спиране на поддръжката, логично е, че системата няма да е безопасна. Компютрите няма да бъдат защитени и ще са изложени на опасността от кибератаки.

Според направените проучвания, приблизително 40% от потребителите на Microsoft използват системата Windows 7. Явно това не е от голямо значение за корпорацията  и тя смело прекратява поддръжката й  толкова скоро.

Според запознати, причината за този ход е стремежът на Microsoft за засили влиянието на Windows 8. Спомняме си, че тази операционна система някак не успя да се наложи сред потребителите. Мнозина преминаха от Windows 8 на Windows 10.

Преди време по същия начин бе спряна поддръжката на Windows XP. Въпреки това, все още има хора, които не спират да работят с тази операционна система.

 

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks