Тротинетка – удоволствие за малки и големи!

Тротинетка – удоволствие за малки и големи!

В последно време забелязвам все повече тротинетки на където и да се обърна, те наистина са превзели нашето ежедневие. Това удобно изобретение, задвижвано от човек, снабдено с колела , платформа и кормило за управление, става за управление от малки и големи.

Много хора ги считат за удобно средство за придвижване в градска среда и залагат на тях. В последните години тротинетките претърпяха драстични промени и в момента се появиха и електрически такива, които улесняват придвижането при наличието на огромен трафик. Те са наистина перфектно решение за каране в градски условия, а ако търсиш разнообразие, горещо препоръчваме да напишеш тротинетки в sportensklad.bg, защото сме сигурни че резултатите ще те очароват – богат избор от различни налични артикули.

В парковете също често се срещат деца и възрастни с тротинетки, което показва, че карането може да се превърне в забавление за цялото семейство.

Реших да проверя от къде произлизат тротинетките и се натъкнах на любопитния факт, че в миналото тротинетката е наричана „машина за бързо ходене“. За нейн откривател се счита Карл Драйвс, а годината на изобретяване е 1817-ма. Това показва, че тротинетката е изобретена преди  малко повече от 200 години! Първият прототип е имал дървена рама, дървени колела, кормило и дори седалка. С годините изобретението му е преминало през леки промени, но запазва основната си идея, а именно да се разглежда като машина за бързо ходене.

Повечето настоящи модели са специално оборудвани и предимно сгъваеми – разполагат още с амортисьори, калници, някои дори имат порт за зареждане на телефон, разбира се това зависи от модела.  Разнообразието е огромно, както в екстри, така и в цветово – различни цветни комбинации между рамки, колела и кормила.

Електрическите тротинетки пък са изключително модерни и удобни за придвижване навсякъде, те развиват достатъчна добра скорост за придвижване до работа например.

Заради голямото търсене е препоръчително всички видове тротинетки, независимо дали за дете или за възрастен, да се пазаруват от уторизирани доставчици, за да е гарантирано качеството и спокойствието на бъдещия ползвател.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks