Трябва ли да има лимит на времето за игри в интернет?

Има много становища на учени и неоспорими доказателства от изследвания, че дългият престой в Интернет пространството, играейки игри, може да доведе до редица психични и физически разтройства. На база на тези становища, все по-често се взимат мерки за намаляване на времето за игри.

Геймърите в Китай скоро ще трябва да доказват своята възраст и идентичност, така че да могат да продължат да играят видео игри за по-дълго време.

Съгласно новите правила, геймърите под 12 годишна възраст ще могат да играят само по един час на ден. На по-големите деца ще бъде разрешено да играят до два часа, но няма да могат да играят през определени часове вечер.

Това ще засегне най-вече децата, които се опитват да играят игри от компания за развлечения Tencent.

По-рано тази година те въведоха система за регистрация на изключително популярната си игра ‘Honor of Kings’.

Те ще трябва да регистрират своите китайски документи за самоличност в полицейска база данни, за да могат да играят игри от компанията.

Компанията е подложена на критики, след като съобщава, че учениците се отказват от домашните си работи, за да играят мобилни видео игри.

Някои родители налагат ограничение за времето, което децата прекарват с конзолите си. Милиони семейства апелират за разрешаване на този проблем.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks