Facebook иска да разбие три от най-големите си приложения заедно

Марк Зукърбърг постави като приоритет свързването на огромната вселена във Facebook. Според „Ню Йорк таймс“ , той иска компанията му да интегрира чат услугите между Facebook Messenger, Instagram и WhatsApp.

В изявление пред „ Таймс” , компанията заяви, че иска да „изгради най-добрия опит, който можем да получим; и хората искат съобщенията да бъдат бързи, прости, надеждни и лични.

Докато Facebook Messenger е построен в компанията, и в крайна сметка става уникален през 2014 г., Instagram и WhatsApp са и покупки на различни пазари. WhatsApp е изключително популярен в Югоизточна Азия, докато Instagram е най-популярен в САЩ . Те също изискват различна информация за всяко влизане: WhatsApp не изисква име на самоличност, например, докато Facebook Messenger го прави.

Въпреки интеграцията, и трите приложения ще останат независими едно от друго. Предполага се, че това ще спомогне потребителите да останат в рамките на Facebook от вселената на приложенията.

Според Times, Зукърбърг също така е настоял всичките три услуги за чат да имат криптиране от край до край.

Ако WhatsApp бъде шифриран от край до край, това ще доведе до промяна на темпото както за Messenger Facebook, така и за Директни съобщения в Instagram. Facebook Messenger в момента има опция за „тайни разговори“, докато може да даде възможност за криптиране от край до край, а Instagram DMs няма лесно видимо криптиране.

„Както бихте очаквали, има много дискусии и дебати, тъй като ние започваме дългия процес на обмисляне на всички подробности за това как ще работи“,

се казва във Facebook.

Компанията очаква тези дискусии да приключат сравнително скоро, тъй като планът за сливане на трите системи показва края на 2019 г. или началото на 2020 г. като крайна дата.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks