Google внася най-добрата функция на Android за iPhone

Съревнованието между операционните системи Android и iOS не е от днес. Двете операционни системи са повече или по-малко сходни, и иронията или обвиненията в некомпетентност не са основателни. Славата на супер ексклузивните iOS-приложения е почти привършила. Една малка, но съществена разлика, която все още остава, е хаптичната вибрация на виртуалната клавиатура.

При Android я има, а при iOS я няма.

Но неотдавнашната актуализация на клавиатурата на Google Gboard също затваря тази празнина.

Според запознати, актуализацията на виртуалната клавиатура ще доведе до Android – ски вибрации при iOS клавиатурата. Това е малък шум след всяко натискане.

Това е функция, която никога не е била налична на стандартната клавиатура на iPhone и е достъпна само в ограничени форми в повечето клавиатури на трети страни, които iOS поддържа, тъй както iOS 8.

Популярната клавиатура SwiftKey, например, поддържа само ‘ограничена’ обратна връзка за някои бутони. Новата Gboard променя това (за потребители с iPhone 7 и нагоре).

В абстрактно, хаптичната обратна връзка е сравнително излишна функция. Можете да използвате телефон също толкова успешно и без нея. Но за цял живот с Android телефон с липсващи вибрации на клавиатурата всеки би се почувствал нелепо. Това е една от причините, поради които никога не съм обмислял сериозно да сменям системата.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks