Huawei забавя пускането на сгъваемия си телефон Mate X

След почти катастрофалното презентиране на Galaxy Fold, Huawei отложи пускането на сгъваемия телефон Mate X, който трябваше да излезе този месец, за септември. Според Wall Street Journal телефонът с цена от 2,600 долара сега ще пристигне през септември, като Huawei продължава да провежда „много тестове“, споделят от realniistorii.com.

През февруари, Mate X се разглеждаше като следващия сгъваем телефон, с външно прегъващ се екран и по-тънък дизайн. Имах възможност да прекарам известно време с Mate X на Mobile World Congress и определено изглеждаше като предпроизводствен продукт. Представителят беше много внимателен в пускането на конкретни приложения и се  справяше с тях внимателно, а на журналистите не беше позволено да държат устройството за повече от няколко секунди.

Но докато забавянето е без съмнение в голяма степен свързано с инженеринга, американската търговска забрана със сигурност също играе роля. Не е ясно дали Huawei ще може да стартира Google Play Store на устройството поради ограниченията за лицензиране на Android. Забраната се отнася за всички бъдещи телефони, но тъй като Mate X вече е в процес на разработка, може да получи отсрочка. Също така тази седмица беше съобщено, че Huawei се движи напред със собствената си операционна система в чужбина под името Hongmeng.

Въпреки това, неуспешното пускане на Mate X щеше да придаде на Huawei черна точка, която сега не можеше да си позволи. Както спомена говорител на компанията за CNBC : „Ние не искаме да стартираме продукт, който да унищожи репутацията ни.“

„Унищожи“ може да бъде груба дума, но Galaxy Fold със сигурност е отнел достаот блясъка на Samsung. След като прегледите бяха прекъснати с проблеми с екрана, Samsung отложи пускането на своето устройство от $ 1899, а няколко магазина отмениха предварителните поръчки. Въпреки това, Samsung все още казва, че Fold ще буде пуснат на пазара. Но на този етап може да е състезание, за да видим кой телефон ще е по-успешен.

Вашият коментар

This will close in 20 seconds

Enable Notifications    OK No thanks